Λαδοτό με Δεντρολίβανο και Χοντρό Αλάτι

DSC03419
Υλικά
30 γρ. μαγιά νωπή
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
Μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι
Μισή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού αλάτι χοντρό
1 κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη μαγιά με το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη και το ψιλό αλάτι.Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που μόλις θα αρχίσει να ξεκολλάει από τα χέρια μας.Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα και να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.Κατόπιν λαδώνουμε τα χέρια μας και απλώνουμε τη ζύμη, με τα δάχτυλά μας,  σε ένα λαδωμένο τετράγωνο ταψί  κουζίνας. Στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο, με τα δάχτυλα και την επιφάνειά της και κάνουμε βαθουλώματα στο ζυμάρι.

Στη συνέχεια λαδώνουμε και την επάνω επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι και το δεντρολίβανο.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει το ψωμί και να γίνει τραγανό.

Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr