Το «χόρτο του Θεού» λέγεται …. Λουίζα!

loyizaΗ λουίζα είναι ένα πολύ όμορφο φυτό με υπέροχο άρωμα. Αν και η «καταγωγή» της είναι από την Αμερική, την έμαθαν και στην Κρήτη και μάλιστα τη «φωνάζουν» γοργογιάννη και τη χρησιμοποιούν ως φάρμακο για όλες τις παθήσεις. Το άλλο του όνομα είναι λεμονόχορτο, αφού αν πιάσετε τα μικρά, λευκά του ανθάκια το χέρι σας θα μυρίζει… λεμόνι!

Είναι ένα φαρμακευτικό λουλούδι που φροντίζει για την καλή σας υγεία, αρκεί να ξέρετε πώς να το χρησιμοποιήσετε, αφού τόσο τα άνθη, όσο και τα φύλλα της λουίζας είναι ιδιαίτερα ευεργετικά  για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Βράστε λίγα φύλλα λουίζας για 15 λεπτά και μετά αφήστε τα άλλα 10 λεπτά να κρυώσουν και να ελευθερωθεί στο νερό το αιθέριο έλαιο του φυτού.  Μπορείτε να πίνετε ένα φλυτζάνι την ημέρα και η λουίζα θα δρα προληπτικά ενάντια σε πολλές παθήσεις.

Χρησιμοποιήστε το εάν…

Ακολουθείτε διατροφή χαμηλών θερμίδων και θέλετε να κάψετε τα λίπη (θεωρείται το νούμερο 1 βότανο για το αδυνάτισμα).

Πονάει το στομάχι σας ή έχετε αίσθημα καούρας και δυσπεψίας.

Υποφέρετε από κολικούς στομάχου ή έχετε εντερικές διαταραχές.

Αρρωστήσετε και θέλετε να σας ρίξει τον πυρετό και να σας ρυθμίσει τη διάρροια.

Νιώθετε πεσμένη και θέλετε να τονώσετε τον οργανισμό σας .

Έχετε ανάγκη ένα ήρεμο ύπνο και θέλετε να διώξετε τα νεύρα και την ένταση.

Να καθαρίσετε αποτελεσματικά το πρόσωπό σας.

Πονάνε τα μάτια σας.

 … Έχετε πρόβλημα κακοσμίας.louiza3

Τότε για να εξαφανίσετε το πρόβλημά σας θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το αφέψημα τακτικά μέσα στην ημέρα είτε σαν ρόφημα ή σαν κομπρέσα.

Το αιθέριο έλαιο

Θα το βρείτε σε όλα σχεδόν τα φαρμακεία και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε τοπικά με λίγο βαμβάκι όπου έχετε χτυπήσει για να βοηθήσετε πληγές να κλείσουν γρηγορότερα. Ακόμη θα απαλύνει ερεθισμούς και να εξαφανίσετε τυχόν μώλωπες.